Maistas 

 

Skaniausi receptai, naudingiausi maisto patarimai ir ekspertų interviu – gamindami pagal juos, niekada neprašausite

Šie Dalios kotletukai taps tikru žiemos atradimu: nukels atgal į vaikystę

„Šis šnicelis nėra toks jau blogas ar visiškai neskanus patiekalas, kaip kam gali pasirodyti minint mokyklos valgyklą. Jei tik mėgstate maltinukus, pabandykite vietoje įprasto batono ar avižinių dribsnių į faršą dėti būtent šviesią duoną. Būtent ši duona suteikia šniceliui išskirtinį skonį“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Receptai Prieš 9 val.

Šio žaibiško troškinio receptas plinta masiškai: neišbandyti būtų nuodėmė

„Tuštinu maisto atsargų spinteles ir vietoj bulvių į troškinį kviečiu perlines kruopas. Patikėkite mes, bulvių mėgėjai, šiame troškinyje jų nepasigedome“, – sako recepto autorė. Reikės: 1,5 st perlinių kruopų; 1 morkos; 1 svogūno; 2 skiltelių česnako; 500 g kiaulienos kumpio; 300–500 ml sultinio/vandens; 30 g sviesto; 1 a. š. džiovintų žolelių; druskos pagal skonį; žiupsnio juodųjų pipirų; šlakelio aliejaus.
Receptai 2025-01-13

Šis pyragas sužavės visą šeimą: vienas, du ir yra

Ieškote idėjų, kuo savaitgalį nustebinti ir palepinti save ir šeimos narius? Dalijamės su jumis tinklaraščio „Visko po trupinėlį“ autorės Jolantos bananų duonos receptu. Reikės:  480 g miltų; 2 a. š. kepimo miltelių; 1 a. š. druskos; 4 kiaušiniai; 300 g rudo cukraus; 250 g tirpinto sviesto ar margarino; 130 g grietinės; 1–2 a. š. sodos; 650 g trintų pernokusių bananų. Bananų duonos receptas Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros.
Receptai 2025-01-12

Išdavė tobulą šonkaulių receptą: tiesiog tirps burnoje

TV3 laidos „La maistas. Iššūkis“ vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco kviečia gaminti nebe tradicinius, o naujus ir madingus patiekalus bei dalinsis patarimais, kaip juos gaminant sutaupyti. Šį sekmadienį laidoje – nuo kaulo byrantys šonkauliukai ir jautienos steikas. Mėsos mylėtojams šie receptai tikrai patiks, o laidos svečiai pademonstravo, kaip lengvai restoranuose brangiai parduodamus patiekalus pigiai ir paprastai pasigaminti namuose.

Atrado geriausią bulvių kugelio receptą: „Tobulas“

„Tobulas. Varškė čia vos juntama, suteikia tokį malonų poskonį“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite apie 1 val.: 15 bulvių; 250 g varškės; 2 kiaušiniai; 1 svogūnas; žiupsnis juodųjų pipirų; druskos pagal skonį; šlakelis aliejaus; 200 ml pieno. Kugelio su varške receptas Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame. Svogūną taip pat sutarkuojame.
Receptai 2025-01-11

Puikus užkandis sužavės kiekvieną: pasigaminti šias bandeles – visai paprasta

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai gardžias bandeles su vištiena. Tešlai reikės: 200 g sviesto 200 g varškės 2 kiaušinių trynių 1 kiaušinio 400 g miltų Šaukšto cukraus Šaukštelio druskos Šaukštelio kepimo miltelių Įdarui reikės: Vištienos Pomidorų Kelių rūšių sūrio Gaminimo eiga: Varškę pertrinti per sietelį ir išplakti kartu su kambario temperatūros sviestu. Sudėti trynius, kiaušinį ir dar kartą išplakti.
Receptai 2025-01-11

Taip kepta lašiša sužavės visą šeimą: šį receptą kartosite ne kartą

Kai norisi prabangos, bet piniginė primena apie taupymo režimą, virtuvėje gali gimti tikri stebuklai. Vandenų karalienė lašiša – gurmanų numylėtinė, tačiau dažnai jos kainos restorano meniu priverčia skėstelėti rankomis. Populiariausia žuvis parduotuvėse ne ką mažiau įspūdinga forma gali atplaukti ir į namų lėkštę. „Iki“ šefai siūlo ją iškepti susuktą į medaliono formą – skyrę visai nedaug laiko ir pinigų, tikrai pelnysite valgytojų simpatijų medalį, rašoma pranešime spaudai.

Atrado skaniausią keptos duonos receptą: „10 balų – dabar kepsiu tik taip“

„Visada kepdavau aliejuje keptuvėje, bet vakar pamačiau įrašą ir aišku šiandien jau bandžiau. 10 balų, patiko labai, dabar taip tik ir kepsiu!“ – sako tinklaraštininkė. Reikės: 450 g juodos duonos; 100 g kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto); 75 g lydyto sūrio; 3 valg. šaukštų majonezo; 6 skiltelių česnako; aliejaus; druskos. Nuo duonos nupjaustome plutas, supjaustome vienodo dydžio juostelėmis. Išdėliojame jas kepimo popieriumi išklotoje skardoje, apipurškiame aliejumi.
Receptai 2025-01-10

Tokios steiko kainos dar nematėte: užtruksite kelias minutes, o išleisite 7 kartus mažiau nei restorane

Naujus metus TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ pasitiko atsinaujinusi. Nuo šiol Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco patys tapo vertintojais, o jų svečiai – maisto gamybą pamilę lietuviai, kurie moko restorano lygio patiekalus susikurti tiesiog namuose. Žiūrovai ne tik išgirs populiariausių patiekalų paslaptis, bet dar ir sužinos, kaip sutaupyti. Pavyzdžiui, ar nenorėtumėte pasilepinti steiku, kuris jums atsieitų net 7 kartus pigiau nei restorane? Būtent tą sužinosite šio sekmadienio laidoje.

Šis cepelinų receptas pasiteisina 100 procentų: vadina geriausiu iš visų

„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako tinklaraštininkė Justina. Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos. Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; druskos, juodųjų pipirų; 4 skiltelės česnako. Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnai. Virimui: 1 svogūno; lauro lapų; juodųjų pipirų žirneliais.
Receptai 2025-01-09

Šie žemaičių blynai taps tikru atradimu: rašykitės receptą

„Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Blynams reikės: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušinių; 3 v.š. miltų; 3 v.š. krakmolo; 1 a.š. druskos; Įdarui: 300 g faršo; 1 svogūno; druskos, juodųjų pipirų; Padažui: 150 g grietinės; 150 ml pieno; 1 v.š. sviesto; 1 a.š. miltų; 1 skiltelės česnako; šv. krapų. Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite.
Receptai 2025-01-08

Šis obuolių pyragas sužavės visą šeimą: vienas, du ir yra

Sausis daugybei žmonių susijęs su noru metus pradėti sveikiau ir pigiau. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai sveikatos stiprinimui ir biudžeto atstatymui pataria prisiminti receptus su obuoliais. Šie nedaug kainuojantys vaisiai turi nemažai naudos sveikatai ir gali tapti ingredientais daugybei skirtingų ir gardžių patiekalų, rašoma pranešime spaudai.
Receptai 2025-01-07

Vakarienė per valandą: troškinys, kurį gaminsite vėl ir vėl

Bulvės, vištiena, pievagrybiai, prieskoniai. Derinys, skambantis tiesiog tobulai. Jei norite tokiu mėgautis, skubėkite užsirašyti troškinio receptą ir džiaukitės skoniu su visa šeima.  Jums reikės: 700 gramų bulvių, 400 gramų vištienos, 200 gramų pievagrybių, 200 gramų šaltai rūkytos kiaulienos šoninės, druskos, pipirų, 250 mililitrų neriebios grietinėlės.  Pirmiausia bulves nuskutame bei supjaustome mažais-vieno kąsnio gabalėliais.
Receptai 2025-01-07

Šis kotletų receptas plinta žaibiškai: naudoja 1 slaptą ingredientą

„Kotletai. Tikrai taip ir aš juos kartais ruošiu šeimai pietums. Kartais šauna man kokių vis nors naujų idėjų, kad tie patys maltinukai suskambėtų vis kitaip. Šiandien ruošiau kalakutienos maltinukus su kreminiu sūreliu. Jo dėka kalakutiena nebuvo visiškai sausa, o kotletukai sultingi ir minkštučiai“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Receptai 2025-01-06

Atrado minkščiausių varškėčių receptą: vienas, du ir yra

„Varškėčiai man yra išlikę kaip vienas pačių skaniausių vaikystės patiekalų. Būdama vaikas varškėčius galėdavau valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei… Taip labai juos mėgau! Ir dabar bent kartą per mėnesį būtinai turiu išsikepti varškėčių, nes tiesiog pasiilgstu to gardaus, kiek tąsaus blyno su grietine ir uogiene, yam yam yam! Kepant varškėčius kartais mėgstu vis paįvairinti ingredientų sąrašą, išbandyti kaip vienas ar kitas papildomas ingredientas keičia varškėčio skonį ir tekstūr...
Receptai 2025-01-05

Tokie pietūs sužavės kiekvieną: puikiai tiks įsidėti į darbą

Net ir žiemą galima prisiminti Viduržemio jūros skonius. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai sotų ir skanų Viduržemio jūros dubenėlį. Viduržemio jūros dubenėliui reikės: Virtų kynva kruopų (bolivinės balandos) Keptos vištienos Salotų lapų Marinuotų mėlynųjų svogūnų Fetos sūrio Keptų paprikų Alyvuogių Keptų avinžirnių Alyvuogių aliejaus Gaminimo eigą ir daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.

Išdavė skaniausių bulvinių blynų receptą: „Neprašausite pro šalį“

„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas – tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo. O įdėjus papildomų ingredientų, tikrai niekada neprašausite pro šalį“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. 2 porcijoms reikės: 1 kg nuskustų bulvių; 200 g triušienos juosmeninės dalies file;  2 kiaušinių; 1 a. š. džiovintų krapų; 1 a. š. džiovintų česnakų; druskos.
Receptai 2025-01-04

Šis užkandis taps stalo puošmena: receptą įsidėmėkite

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkeinė parodė, kaip greitai pasigaminti labai gardų užkandį – jogurtinį kremą su lašiša. Reikės: 200 g kreminio sūrio 100 g graikiško jogurto sūdytos lašišos kaparėlių šviežių krapų Citrinos Gaminimo eiga: Kreminį sūrį gerai išmaišykite su jogurtu, masė turi būti vientisa ir glotni. Kremą sudėkite į lėkštę, o ant viršaus išdėliokite sūdytą lašišą, krapų šakeles, kaparėlius ir pabarstykite tarkuota citrinios žievele.

Sotus ir greitas raugintų kopūstų troškinys pagal Editą: „Išėjo labai gardus“

„Anksčiau buvau didelė troškinių mėgėja – taigi patogu, viską sumeti į puodą ir troškini, o ir plauti tik vieną puodą tenka“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Edita troškiniui naudojo: raugintus kopūstus; karšto rūkymo dešreles; bulves; aštrų pomidorų padažą; grietinę; druską. Kopūstus pakišame po šalto vandens srove ir nuplauname, taip dingsta dalis rūgšties. Kopūstus užpilame vandeniu ir statome puodą ant viryklės. Tuo tarpu pjaustome nuskustas bulves ir dešreles.
Receptai 2025-01-03

Benedikto kiaušiniai – 3 kartus pigiau nei restorane: kaip nesunkiai juos paruošti namuose?

Nuolatos valgyti restoranuose vilioja daugelį, tačiau pažvelgus į meniu, ne vieną išgąsdina didžiulės kainos. Juk kartais net ir už elementariausius patiekalus permokame bent 3-4 kartus! O kadangi sausis – pats geriausias laikas naujiems geriems įpročiams, TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ Naujus metus pasitinka atsinaujinusi.

Neišmeskite šventinių maisto likučių: nustebsite, kur pravers

Naujųjų metų sutiktuvės džiugina ne tik gausiai nukrautu stalu, bet ir iššūkiais, ką nuveikti su maisto likučiais. Gerai suplanuotos vaišės ir kūrybiškas požiūris į likučius gali ne tik sumažinti švaistymą, bet ir įkvėpti sukurti naujus, įdomius patiekalus. Prekybos tinklo „Lidl“ kulinarijos ekspertai dalijasi originaliais patarimais, ką pagaminti iš likusių patiekalų. Naujieji metai – puikus laikas pradėti įgyvendinti pažadus, o vienas iš jų galėtų būti tvaresnis maisto vartojimas.
Receptai 2025-01-02

Taip keptas bulvių kugelis išeina skaniausias: užsirašykite receptą

„Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Reikės: 9 vidutinio dydžio bulvių (apie 1,3kg); 200g fermentinio sūrio; 200g karštai rūkytos šoninės; 1 svogūno; 0,5 l pieno; 4 kiaušinių; žiupsnelio malto muskato; druskos. Nuskustas bulves sutarkuokite. Pridėkite 100g tarkuotos fermentinio sūrio ir išmaišykite. Pakepinkite smulkiai pjaustytą šoninę su svogūnu ir sudėkite į paruoštą bulvių masę.
Receptai 2025-01-02

Gerkite šį kokteilį rytais: žarnynas padėkos

„Skanių pusryčių, o gal kai kam greitai jau ir pietūs. Gerai dienos pradžiai puikiai tinka žvaliai nuteikiantis žaliasis kokteilis. Jis toks tirštas, kad gali būti net kabinamas šaukšteliu“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Porcijos 2. Užtruksite iki 5 min. Reikės: 2 obuoliai; 1 bananas; 2 saujos špinatų; 1 a. š. kanapių branduolių; 1 a. š. chia sėklų.
Receptai 2025-01-01

Ši turbo greita mišrainė nuo Naujųjų stalo dings pirma: vienas, du ir yra

„Dalinuosi idėja, kuri galbūt jums patiks kaip užkandis šventiniam stalui. Po visų Kalėdinių vaišių: keptų kalakutų, ančių, karkų, šaltienų ir baltų mišrainių, man Naujametiniam vakarui norisi vos kelių užkandžių ant stalo, daug vaisių, sūrių su alyvuogėmis lėkštės ir lengvo deserto. Ką ruošite naujametiniam stalui jūs?“, – rašo „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Receptai 2024-12-31

Šie užkandžiai per Naujus metus sužavės visus: ragina išbandyti

Sutikti Naujuosius metus su stilinga vakarėlio atmosfera ir prabangiais užkandžiais nereikalauja nei daug išlaidų, nei ilgų valandų virtuvėje. Prekybos tinklas „Iki“ dalijasi 5 išradingomis idėjomis, kaip vos iš kelių produktų sukurti užkandžius, kurie atrodys prabangiai, sužavės skoniu, bet bus lengvai ir paprastai paruošiami net paskutinę minutę. Pasilepinkite ir leiskite savo svečiams mėgautis švente, neatskleidžiant paslapties, kaip lengvai tokį prašmatnų rezultatą pasiekėte.
Receptai 2024-12-30

Šis Naujų metų patiekalas plinta žaibiškai: ragina išbandyti

„Greitas užkandis žiūrint krepšinio rungtynes“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: 1 prancūziško batono (bagetės), kuri gali būti ir ne pirmo šviežumo, 5 v. š. alyvuogių aliejaus ar suminkštinto sviesto, 3- 4 česnako skiltelių, išspaustų šviežių smulkintų petražolių arba persilado ar itališkų žolelių prieskonių, tarkuoto fermentinio sūrio, druska ir pipirai pagal skonį.
Receptai 2024-12-30

Šie suktinukai nuo Naujųjų metų stalo dings pirmi: turėkite receptą

„Dauguma Jūsų žinomų užkandžių pabodę ir norisi ko nors naujo??? Išbandykite lavašo suktinukus su kumpiu ir sūriu. Patiks tikrai visiems! Pamatysite“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė. 8 porcijos. Reikės: 2 didelių lavašo lakštų; 250 g kumpio; 1 agurko; 230 g kambario temperatūros kreminio sūrio (pvz.: „Philadelphia“); 5 valg.
Receptai 2024-12-29

Išbandykite šį užkandį: pagaminti labai greita ir paprasta

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai paprastą užkandį, kuris puikiai tiks ant šventino stalo. Sumuštiniams su steiku reikės: Bagetės Majonezo Krienų Marinuotų agurkėlių Krapų Steiko Gaminimo eiga: Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus ir dėkite nedidelį gabalėlį sviesto, kai ištirps, dėkite steiką ir iškepkite. Svarbu neperkepti mėsos – rekomenduojama kepti po 3–4 min ant kiekvienos pusės.

Atskleidė skaniausią baltos mišrainės receptą: svečiai prašys pakartoti

Artėjančiai Naujųjų metų šventei ne vienas savo namuose ruoš vieną mylimiausių lietuvių tradicinių valgių – baltą mišrainę. TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco pademonstravo du baltos mišrainės gamybos būdus, kurie svečius privers apsilaižyti pirštus. Baltoji mišrainė lietuviams – kiekvieno šventinio stalo pažiba, tad Elena Karalienė šį sekmadienį nuspręs pagaminti būtent ją.

Ši Ingridos mišrainė idealiai tiks Naujiems metams: visi klaus recepto

„Soti, bet šiek tiek kitokia mišrainė su bulvėmis. Jai į draugiją pakviečiame dar ir grybų ir mišrainė suskamba visiškai naujomis natomis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite apie 15 min. Reikės: 5 virtos bulvės; 1 virta morka; 1 st virtų miško grybų; 0,5 raudono svogūno; 1 v. š. obuolių acto; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; Šlakelis alyvuogių aliejaus; Majonezo pagal poreikį; Ryšulėlis krapų; Ryšulėlis svogūnų laiškų.
Receptai 2024-12-28

Šis ėrienos paruošimo būdas taps tikru hitu šeimoje: apsilaižysite pirštus

Jau šį šeštadienį laidos „Gero savaitgalio recpetas“ vedėjai Laurynas Suodaitis ir Vaida Poderytė-Bernatavičė kulinarinio įkvėpimo mėgins pasisemti iš juodojo humoro trilerio „Meniu“, kurį TV3 žiūrovai galės išvysti šiandien 22 valandą.

Šis užkandis išgelbės užklupus netikėtiems svečiams: receptą išsisaugokite

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė kaip pasigaminti pikantiškus sausainius. Šis užkandis patiks tiems, kurie nėra patys didžiausi smaližiai. Pikantiškiems sausainiams reikės: 100 g sviesto 100 g kietojo sūrio 120 g miltų 50 g čorizo dešros Gaminimo eiga: Kambario temperatūros sviestą išplakite. Čorizo dešrą smulkiai supjaustykite, sūrį sutarkuokite stambesne tarka. Berkite likusius ingredientus ir gerai išmaišykite.

Naujųjų metų vakarienė pagal Starkienę: toks desertas taps šventės pažiba

Vos praėjo Kalėdos, visi jau ima sukti galvą apie kitą laukiančią šventę – Naujuosius metus. Kuo šeimą ar draugus nustebinti šiemet? Į pagalbą čia atskubės Kotryna Starkienė, kuri šio šeštadienio TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ atskleis, kaip savo šventę paversti nepamirštama ir ypatingai gardžia. Žinoma moteris pasidalins savo idėjomis ir pristatys patiekalus įmantriais pavadinimais. Tai – Pekino antis ir Aliaska.
Receptai 2024-12-28

Sunaudokite Kalėdų likučius: štai ką reikia daryti

Kalėdos baigėsi, o šaldytuvuose ir ant spintelių dažnuose namuose vis dar pūpso kalnai maisto. Ką daryti, kad jis nenueitų perniek? Kūrybingai panaudodami likučius ne tik atsikratysite kaltės, kad maistas be reikalo atsiduria šiukšliadėžėje, bet ir sutaupysite pinigų, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Trūksta idėjų receptams? Štai kelios, kurios tikrai pravers.
Receptai 2024-12-27

Priaugtų kilogramų neliks nė kvapo: Vaida Kurpienė išdavė, kas padės

Jei per Kalėdas valgėte pametę saiką, kaip vėl pradėti maitintis tinkamai? O juk dar ir Naujųjų naktis laukia. Dietistė Vaida Kurpienė pataria, kaip grįžti prie įprastos mitybos ir norintiems siūlo vienos iškrovos dienos meniu. „Saikas yra geriausias draugas – ir per šventes, ir visus metus. Šventės yra apie bendravimą, susibūrimą, artumą, o ne maistą“, – neabejoja dietistė Vaida Kurpienė.

Taip gaminta mišrainė taps Naujųjų metų stalo pažiba: išbandykite

„Kai pabosta įprasta balta mišrainė, maišau šią šiek tiek kitokią, bet gaivesnę jos versiją. Šia mišraine mane prieš keletą metų pavaišino kaimynė Edita. Ir nuo tada ji papildė mano mėgstamų mišrainių sąrašą. Taigi receptu dalinuosi ir su jumis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Ingredientai mišrainei: 5 virtos bulvės; 2 virtos morkos; 3 virti kiaušiniai; 1 poras; 0,3 l konservuotų kukurūzų; Žiupsnis druskos; Žiupsnis pipirų; Majonezo pagal poreikį.
Receptai 2024-12-27

Taip baltosios mišrainės dar nevalgėte: šį slaptą ingredientą naudoja ne visi

Be baltos mišrainės neįsivaizduojamos nė vienos šventės – tai patiekalas, kuris be išimties puikuojasi ant kiekvieno lietuvio stalo. Tačiau kiekviena šeima turi savo baltosios mišrainės paslaptį – vieną iš jų išvysime ir šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“. Baltoji mišrainė lietuviams – kiekvieno šventinio stalo pažiba, tad Elena Karalienė šį sekmadienį nuspręs pagaminti būtent ją. O štai Gian Luca Demarco jai atsakyti bandys su kitomis, ne ką mažiau gardžiomis bulvių salotomis.

Atrado tobulą mišrainę Naujiems metams: vienas, du ir yra

„Skanios, sočios, su tokia gaivia rūgštele. Su duonos riekele – puikus pietų dėžutės ar vakarienės variantas. O galbūt pasinaudosite idėja šventiniam stalui“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.  Porcijos 4. Užtruksite apie 20 min. Reikės: 2 virti kiaulių liežuviai; 4 marinuoti agurkai; 200 g marinuotų pievagrybių; 1 poras; 1 morka; 1 svogūnas; Šlakelis aliejaus; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; 2 – 4 v. š. majonezo.
Receptai 2024-12-26

Šis kalėdinis gėrimas – puiki alternatyva karštam vynui: patiks visiems

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai skanų karštą obuolių punšą. Karštam obuolių punšui reikės: 2 litrų obuolių sulčių Apelsino Obuolio Saujos spanguolių Dviejų šaukštų karšto vyno prieskonių Gaminimo eiga: Sultis supilkite į puodą, sudėkite supjaustytą apelsiną, supjaustytą obuolį, spanguoles ir berkite prieskonius. Sultis užvirkite ir sumažinę kaitrą palikite pamažu virti maždaug pusvalandžiui.
Receptai 2024-12-26

Atrado geresnį baltos mišrainės receptą: naudoja 1 slaptą ingredientą

„Mišrainės man patinka dėl daugelio priežasčių. Jų variantų yra apstu, galima sunaudoti likučius, greitai sumaišoma. Jas galima valgyti ir ryte, per pietus ir vakare... Šiandien dalinuosi sveikesne baltos mišrainės versija, tik vietoj bulvių kitas slaptas ingredientas“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Receptai 2024-12-25

Paprasta ir labai skanu: šis ledų desertas sužavės kiekvieną

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai skanius naminius pistacijų ledus. Šiems ledams nereikia nė žiupsnelio cukraus, o geriausia dalis, kad ledams pagaminti prireiks tik 3 ingredientų. Paprasčiau ir būti negali. Pistacijų ledams reikės: 500 g grūdėtos varškės 100 g išlukštentų kepintų pistacijų (be druskos) Kelių šaukštų medaus Gaminimo eiga: Į elektrinį trintuvą sudėkite indelį grūdėtos varškės, pistacijas ir medų.

Ši silkė šventėms tapo tikru atradimu: paruošite turbo greičiu

„Tikras šventinis tendemas mano lėkštėje: silkė, burokėliai ir grybai. Tikrai šį užkandį ruošiu ir Kūčių vakarienei. Man patinka Kūčių vakarienei paruošti po nedaug, bet bent kelis skirtingus pagardus su silke. Vienas iš jų tikrai bus su keptais burokėliais ir kelmučiais. O kaip paruošta silkė Jums yra skaniausia?“ – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 2-3. Užtruksite apie 10 min.
Receptai 2024-12-24

Šis išskirtinio pyrago receptas plinta žaibiškai: nuo stalo dings net nespėjus nufotografuoti

Jau pradėjote ieškoti Kalėdomis kvepiančių receptų? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi, ką pasiūlyti. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė kaip pagaminti išskirtinį pyragą, kuris ne tik gražiai atrodys ant stalo, bet ir į namus atneš kalėdinės dvasios.

Šie pyragėliai su grybais taps Kūčių pažiba: nustebinkite visą šeimyną

„Skanūs šie pyragėliai ir šilti, ir šalti. Puikiai jie tiktų ir Šv. Kūčių vakarienei“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 6. Užtruksite apie 30 min. Reikės: Mielinė sluoksniuota tešla; Pora saujų džiov. baravykų; 2 morkos; 1 svogūnas; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; Šlakelis aliejaus; Žiupsnis džiov. čiobrelio; Kiaušinis, aptepti; Sezamo sėklų, pabarstyti. Grybus užpilame karštu vandeniu ir paliekame brinkti.
Receptai 2024-12-23

Šefas atskleidė tobulą orkaitėje keptų bulvių receptą: girs visi svečiai

Nors keptos bulvės yra gana lengvai paruošiamos, galite nustebinti svečius prie kalėdinio stalo patiekdami itin traškias keptas bulves. Kalėdinės vakarienės metu visi turime savo mėgstamiausius patiekalus, tačiau traškios keptos bulvės visada nudžiugina susirinkusiuosius.   Nors bulves kepti orkaitėje yra paprasta, nesunku pastebėti, kad jom gali kiek pritrūkti skonio. Norėdami sužavėti svečius, išbandykite receptą, kuris padės tobulai iškepti bulves per šių metų šventes.

Šią mišrainę išmokė gaminti močiutė: receptas pravers Kalėdoms

„Tai mano močiutės receptas, kurį aš šiek tiek pakeičiau, nes vietoj svogūno naudojau porą“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Reikės: 1 didelė rūkyta vistienos kulšelė; 2 rauginti agurkai; 1 poras; 2 šaukštai kons. kukurūzų; žiupsnelis druskos; žiupsnelis baltų maltų pipirų; 1-2 šaukštai majonezo. Vištieną nukauliname ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Agurkus supjaustome kubeliais, porus – pusžiedžiais. Visus produktus sudedame į dubenį ir išmaišome.
Receptai 2024-12-22

Šis užkandis taps Kūčių stalo favoritu: receptą užsirašykite

Lietuvoje be silkės šventės yra neįsivaizduojamos, ypač – per Kūčias. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai gardų užkandį – keptas bulves su silkės kapotiniu. Užkandžiui reikės: Bulvių Daržovių sultinio Česnako Rozmarino Silkės Svogūno Raugintų agurkų Garstyčių Alyvuogių aliejaus Gaminimo eiga: Bulves supjaustykite storesniais griežinėliais.

Ši silkė pataluose taps švenčių hitu: išbandykite patys

„Kalėdų stalo neįsivaizduoju be baltos mišrainės ir silkės pataluose. Kas Jums būtina ant šventinio stalo? Galbūt turite kažkokių tradicijų? O aš kadangi užkandį su silke ruošiau šventiniams pietums, tai gaminau konditeriniame žiede viską sluoksniuodama ir suformuodama bokštą“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite apie 10 min.
Receptai 2024-12-21

Tokio šokoladinio pyrago dar neragavote: išbandyti būtina

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai skanų šokoladinį pyragą vadovaujantis gana neįprastu receptu. Šį pyragą iškepti nėra sudėtinga, jam nereikia įmantrių ingredientų, o skonis, garantuojame, kad patiks visiems šokoladinių gardumynų megėjams. K. Starkienė desertą rekomenduoja valgyti tik išimtą iš orkaitės, nes pyragui kepant jo viduje pasigamina karštas šokoladinis sirupas.
Receptai 2024-12-21

Šį užkandį pagaminsite vos per 15 minučių: puikiai tiks šventiniam stalui

Ieškote užkandžių įdėjų šventiniam stalui? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ siūlo išbandyti šį išskirtinį receptą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti skrebučius su rikota ir vynuogėmis, kurie puikiai tiks šventiniam stalui.